a do czego to niby jest ?
Stuki i trzęsienie silnikiem 1.9 ALH
Zwiń
X
-
Stuki i trzęsienie silnikiem 1.9 ALH
Witam wszystkich.
W mojej Skodzie Octavia 1.9 TDI 90KM ALH 2003r. Na rozgrzanym silniku (na zimnym jeszcze nie sprawdzałem) co jakiś czas coś stuknie i zatrzęsie silnikiem. Poniżej link do filmiku. Dodatkowo przy gaszeniu czuc że trzęsie karoserią. Prośba o weryfikację co to może byc?
-
-
Wtryski miałem wymieniane miesiąc temu. Po zakupie i problemach z przeładowaniem turbiny okazało się że wtryski są od 110KM i leją. Zostały wymienione na używane, zregenerowane, fabryczne. Kąt wtrysku mam ustawiony na około 81-86. Pytanie jak sprawdzic korekcję wtrysków? Jaka grupa w VAG-COM?
Komentarz
-
-
Poniżej logi statyczne i BS. Kąt wtrysku jest taki od kiedy kupiłem auto. Mechanik przy wymianie rozrządu mówił że jest lekko przyspieszony i może tak zostac, auto wtedy będzie zrywniejsze. Rozumiem jak zmienie na prawidłową wartośc poprawi się praca silnika?
Jeżeli chodzi o stuki to mechanik osłuchał silnik i stwierdził że może to byc kończące się koło dwumasowe co potwierdza też trzęsienie się przy gaszeniu. Oprócz osłuchania, szklanki popychaczy i wałek nie były sprawdzane w inny sposób.
Pytanie jakie są Wasze opinie na ten temat i w którym kierunku iśc dalej.
Statyczne:
Log (0 - 000)
Log (1 - 004)
Log (2 - 013)
Log (4 - 007)
Log (5 - 001)
Log (6 - 003)
Statyczne Basic Settings:
Log (0 - 000)
Log (1 - 004)
Log (2 - 011)
Log (3 - 003)